Blogs

Tomatensoep met rode wijnazijn

De dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan de smaak. Maar weet je ook hoe rode wijnazijn ontstaat? Lees het verderop in de blog. We delen eerst dit […]

Lees verder… from Tomatensoep met rode wijnazijn

Tomatensoep met rode wijnazijn - Woeste wijngronden

Italiaanse wijn, net als Italiaanse mannen… boeiend, mooi en complex

Italië: het grootste wijnproducerende land ter wereld! Niet ‘just another wine producing country’ om een blog over te schrijven dus. Voor de beginnende wijnkenner of de wijn hobbyist is het een erg leuk maar ook complex wijnland om te leren kennen. Er zijn namelijk meer dan 500 inheemse wijnsoorten! Ter voorbereiding op een tripje van […]

Lees verder… from Italiaanse wijn, net als Italiaanse mannen… boeiend, mooi en complex

Italiaanse wijn - Woeste wijngronden

Magie van een heuriger

Heuriger? Juist ja! Eén van de best bewaarde geheimen van Oostenrijk! Een heuriger is een soort wijnbar of stadswijngaard waar lokale wijnboeren de wijnen vanuit de nieuwe oogst aanbieden. Zo krijg je de kans om de meest nieuwe wijnen te proeven, vers van de pers dus! Dat gecombineerd met prachtige locaties en lekker eten, maakt […]

Lees verder… from Magie van een heuriger

Birgit Eichinger - Gruner Veltliner Strass - Woeste wijngronden