Blogs

Burrata en geroosterde druiven (SIMPEL Ottolenghi) met Albarino wijn

Soms zie je receptjes die je gewoon moét proberen! Dit was er ook zo een. Burrata met geroosterde druiven en basilicum. Het komt uit een kookboek die we al enkele jaren in huis hebben, maar té weinig gebruiken, genaamd SIMPEL van Ottolenghi.  Ottolenghi is een beroemde kok met Italiaans/Duitse ouders. Hij groeide op in Israel, […]

Lees verder…

Simpel Ottolenghi Albarino woeste wijngronden

Wijnreis in de Languedoc: een mooie eerste kennismaking

Daar gingen we dan! Trappelend van energie, hop hop de trein in. Op naar een wijnreis in Zuid Frankrijk, Villadaigne, 12 km van Narbonne. Gelegen in het hartje van de Languedoc. Een flinke wijnstreek dus. In deze blog onze belevingen van deze wijnreis. Van zelf druiven plukken, fietsen tussen de wijngaarden, lunchen op een chateau, […]

Lees verder…

Languedoc wijnstreek Woeste wijngronden

Beaune: met én zonder kinderen meer dan het bezoeken waard

Beaune: hoofdstad van de wijnstreek Bourgogne! Een vakantie in Frankrijk bracht ons bij deze prachtige stad. Een bijzondere stad in een bijzondere streek! Verwacht met ruim 20.000 inwoners geen immense stad. Wel een wijnstad met een rijk historisch verleden en een echt Frans centrum. Wij (Arno, Els & Evi) gingen op een zaterdag in juli […]

Lees verder…

Beaune Woeste Wijngronden

GEVAT… Renate Mols

Op onze ontdekkingsreis in de wijnwereld ontmoeten wij de meest fantastische mensen met boeiende wijnverhalen. Wij hangen natuurlijk aan hun lippen en delen deze ervaring graag met jou! In onze interview serie GEVAT! reizen we met onze Minicooper, met wijnvat op het dak, kriskras door Nederland en stoppen op allerlei inspirerende wijnplekken! Daar zetten wij […]

Lees verder…

Chablis wijn: wat maakt deze Chardonnay zo bijzonder?

Chablis wijn: uit een bijzondere regio, gemaakt van een bijzondere druif? Dat valt te betwisten. Namelijk gemaakt van de chardonnay druif: een allemansvriend, geproduceerd van Zuid-Afrika, Argentinië tot aan Australië. Eén van de meest gebruikte druiven, en toch bijzonder? Jazeker! De Chablis smaakt niet zoals een gemiddelde chardonnay. Hoe dit kan? We gingen op onderzoek […]

Lees verder…

Chablis wijn Woeste Wijngronden

Indiase dahl met ovengroente én een witte Voignier familie Fabre

Áltijd lekker! Nieuwe dingen uitproberen. En als er dan veel groente in zit én we hebben een bijpassende wijn, dan is het al snel goed bij ons. Bij de Indiase dahl drinken we een witte Voignier van de familie Fabre uit Frankrijk. Zuid-Frankrijk om precies te zijn, de Languedoc. In 1605 plantten zij de eerste […]

Lees verder…

Indiase dahl met ovengroente en voignier familie Fabre Woeste wijngronden