Blogs

Pasta met truffel en paddenstoelen én Carazon de Leon Verdejo

Elly stond weer in de keuken! En dit keer maakte ze een heerlijke pasta met truffel en paddenstoelen. Wat ze er bij dronk? Een restje Carazon de Leon Verdejo, te bestellen bij Grape District. Het leuke daaraan? Een leuk verhaal van de wijnboer. Zoals zij zeggen: “De verdejo is een lastige druif waarbij het lastig […]

Lees verder…

Pasta met truffel woeste wijngronden

Bourgogne wijn: langs de Route Des Grand Crus

Bourgogne wijn: poeh he. Niet zomaar even een wijn en streek om bij stil te staan. De Bourgogne, daar waar het allemaal begon. Een rijk verleden én een prachtig heden. Wereldberoemde wijnen die bekend staan om hun klasse en verfijnde smaak. We hebben hier even aan mogen proeven en een indruk gekregen. De hele route […]

Lees verder…

Bourgogne wijn Woeste wijngronden

Flammkuchen én Carazon de Leon Verdejo

Op maandag maken we vaak de restjes van het weekend op. Wat is er dan lekkerder dan het maken van een flammkuchen! Of zoals ze in Frankrijk noemen: de tarte flambée. Een van oorsprong Duits gerecht. Om precies te zijn: uit de Elzas. Het verhaal gaat dat bakkers met overgebleven deeg testten of hun houtgestookte […]

Lees verder…

Flamkuchen én Carazon de Leon Verdejo Woeste wijngronden

Parelcouscous én Voignier van de familie Fabre

Hou jij er ook zo van? Gelukkig Elly en haar mannetje wel! Beetje kokkerellen, wereldse receptjes en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Een passend wijntje erbij en smullen! Nou ja, meestal dan. Ook bij ons mislukt het wel eens. Dit keer op het menu parelcousous met allerlei groenten én een witte Voignier van de familie Fabre uit […]

Lees verder…

Parelcousous met voignier familie fabre

Perziksalade met burrata én wijn van Chateau Splo

Een supersimpele, vegetarisch en tegelijk een heerlijke frisse salade. Lekker voor bij de lunch of bij de barbecue! Geïnspireerd op de klassieker; de Italiaanse Caprese. Het zoete van de perzik, het romige en fluweelzachte kaasje, zonnige tomaatjes en de kruidige smaak van basilicum. Bellissima! Wij dronken er een wit wijntje bij van Chateau Splo, gekregen […]

Lees verder…

Perziksalade met burrata woeste wijngronden

MMMMeloen salade met gerookte forel én rosé

Een lekkere frisse meloen lunchsalade! De lekkerste met een tropisch weertje! Gerookte forel erbij én uiteraard een gekoeld glaasje Rosé. Het visje rookten we even op de Greenegg. We roken meestal meerdere vissen, voor meerdere dagen, want ze eenmaal gerookt blijven ze wel een paar dagen goed. Wat we drinken? Dit keer een Franse Cotes […]

Lees verder…

Meloensalade woeste wijngronden