Deze week (midden juni) alweer de laatste week dat we ze kunnen kopen! Asperges! Daarom maakten we vandaag een voorraadje soep voor in de vriezer. En… aten ervan op het terras. Soep is altijd zo’n fijn opkikker met warme temperaturen! Uiteraard namen wij ook een heerlijk wijntje erbij. De Sorentberg Riesling, net zo’n aanrader als […]
Blogs
Verse pasta met varkenshaas, salade én Viognier – Debby van der Zande
Net als half Nederland volgen wij ook de kookvideo’s van Debby van der Zande uit Oldenzaal. Debby is zoals ze zelf zegt een huis-, tuin- en keukenkoker. Simpel en gezond. In haar keuken staat alleen peper en zout. Duizend kruiden, in een gerecht? Citroengras? What the fuck is citroengras? Deze week stond verse pasta met […]
Lees verder… from Verse pasta met varkenshaas, salade én Viognier – Debby van der Zande
GEVAT… Nico van Beyond the Bottle
Op onze ontdekkingsreis in de wijnwereld ontmoeten wij de meest fantastische mensen met boeiende wijnverhalen. Wij hangen natuurlijk aan hun lippen en delen deze ervaring graag met jou! In onze interview serie GEVAT! reizen we met de Minicooper, met wijnvat op het dak, kriskras door Nederland en stoppen op allerlei inspirerende wijnplekken! Daar zetten wij […]
Champagne glazen: welke kies ik?
Champagne glazen: na de zoektocht naar een gepaste champagne, is nu de vraag ‘welke champagne kan ik het beste kiezen’. Het korte antwoord: ga je voor save? Kies dan de champagne flûte. Wil je indruk maken op je feestje? Gebruik dan de champagne coupe. Welke kiezen wij? We gaan voor de ultieme mix namelijk het […]
Champagne coupe: geliefd en vervloekt
De champagne coupe: geliefd en vervloekt tegelijkertijd. Waarom eigenlijk? Kort samengevat is de champagne coupe geliefd omdat het lange tijd de reputatie heeft gehad van het meest geschikte glas om champagne uit te drinken. Én het is gewoon een erg mooi glas. De champagne coupe is tegelijkertijd vervloekt omdat de aroma’s snel vervliegen. Dus tja: […]
Hoe wordt champagne gemaakt?
Hoe wordt champagne gemaakt en hoe ontstaan de bubbels eigenlijk in champagne? Kort samengevat ontstaan de bubbels doordat de maker extra suiker toevoegt aan de wij zodra deze in de fles zit. Hierdoor gaat de wijn opnieuw gisten waardoor er koolzuur vrij komt. Of beter gezegd: er ontstaat koolzuur. Doordat de fles gesloten is, blijft […]