Blogs

Flammkuchen én Carazon de Leon Verdejo

Op maandag maken we vaak de restjes van het weekend op. Wat is er dan lekkerder dan het maken van een flammkuchen! Of zoals ze in Frankrijk noemen: de tarte flambée. Een van oorsprong Duits gerecht. Om precies te zijn: uit de Elzas. Het verhaal gaat dat bakkers met overgebleven deeg testten of hun houtgestookte […]

Lees verder…

Flamkuchen én Carazon de Leon Verdejo Woeste wijngronden

Parelcouscous én Voignier van de familie Fabre

Hou jij er ook zo van? Gelukkig Elly en haar mannetje wel! Beetje kokkerellen, wereldse receptjes en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Een passend wijntje erbij en smullen! Nou ja, meestal dan. Ook bij ons mislukt het wel eens. Dit keer op het menu parelcousous met allerlei groenten én een witte Voignier van de familie Fabre uit […]

Lees verder…

Parelcousous met voignier familie fabre

Perziksalade met burrata én wijn van Chateau Splo

Een supersimpele, vegetarisch en tegelijk een heerlijke frisse salade. Lekker voor bij de lunch of bij de barbecue! Geïnspireerd op de klassieker; de Italiaanse Caprese. Het zoete van de perzik, het romige en fluweelzachte kaasje, zonnige tomaatjes en de kruidige smaak van basilicum. Bellissima! Wij dronken er een wit wijntje bij van Chateau Splo, gekregen […]

Lees verder…

Perziksalade met burrata woeste wijngronden

MMMMeloen salade met gerookte forel én rosé

Een lekkere frisse meloen lunchsalade! De lekkerste met een tropisch weertje! Gerookte forel erbij én uiteraard een gekoeld glaasje Rosé. Het visje rookten we even op de Greenegg. We roken meestal meerdere vissen, voor meerdere dagen, want ze eenmaal gerookt blijven ze wel een paar dagen goed. Wat we drinken? Dit keer een Franse Cotes […]

Lees verder…

Meloensalade woeste wijngronden

Mosselen in tomatensaus én Verdejo

Mosselen! Wat is het genieten: vooral de eerste portie van de zomer. De lekkerste mosselen eet je vers en wel het liefst in de maand juli, augustus en september. En het liefst onze nationale trots uit Zeeland uit de Oosterschelde. Een gezellig pannetje op het terras, wijntje erbij, in de zon….we kennen mindere dagen. Ingrediënten […]

Lees verder…

Woeste wijngronden mosselen en Verdejo

Risotto met garnaaltjes én een bubbeltje

Risotto: wij zijn er gek op! Een favoriet uit de Italiaanse keuken waarvoor Elly de keuken in dook! Doordat de rijstkorrel meer dan 4 keer zijn eigen gewicht aan water kan opnemen, krijg je die heerlijke romige smaak. Ook de veelzijdigheid van risotto spreekt ons aan: met veel groenten, vegetarisch, of juist met veel vlees. […]

Lees verder…

Recept risotto, garnalen, rose wijn Woeste Wijngronden