Wijnfestivals 2022 Woeste Wijngronden

Wijnfestivals 2024: deze mag je niet missen

We kunnen niet wachten totdat het wijnfestival seizoen weer van start gaat! Daarom in deze blog alvast een overzicht van de wijnfestivals 2024. Bekijk van te voren altijd de website van het wijn evenement voor de actuele data en tijden. In dit overzicht nemen we daarom ook een aantal wijn evenementen mee die nog niet zijn ingepland, maar zeker de moeite waard zijn om te volgen!

Laatst geüpdatet: 4 mei 2024


De wijnfestivals op een rij

Liever opzoek naar een festival over de grens? Die zijn er ook meer dan genoeg! Denk bijvoorbeeld aan het Bordeaux Wine Festival, Rheingau Wijnfestival in Wiesbaden Duitsland en het Wijnfestival Mainz in Duitsland. 


Vini Amici – 22 t/m 24 maart 2024

Hét wijnfestival in Alkmaar, sinds 2023! Het evenement lag al sinds 2015 op de tekentafel, maar nu is het dus echt van start gegaan. In de Grote Sint Laurenskerk. En niet alleen genieten en kennismaken met 300 verschillende wijnen, maar ook ruimte keuze in bijpassende amuses of kleine gerechten van lokale restaurants. En er is meer… verschillende artiesten en een DJ om naar te luisteren. En uiteraard te dansen! Lees meer.


Taste of Zutphen – data 2024 nog niet bekend

Proosten, proeven, beleven en ontdekken! Hét wine and food festival in de Walburgiskerk in Zutphen. Bomvolle dagen met wijn en culinair genieten van veel culinaire ondernemers in Zutphen en omgeving. Van Librije tot Neleman. En een prachtige toevoeging? Tijdens een toffe rondleiding kun je de Librije bibliotheek ontdekken in De Walburgiskerk. Eén van de best bewaarde Middeleeuwse geheimen van Zutphen. Lees hier meer over de Taste of Zutphen of bestel direct je kaartjes.


Amsterdam Wine festival – 18 t/m 21 april 2024

Amsterdam Wine festival is een vierdaags food en wine festival voor de wijnliefhebbers. Meer dan 5000m2 in de Westergasfabriek aan wijnbeleving! Gecombineerd met workshops, topchefs en wijnmakers uit verschillende landen. Niet alleen top voor volwassenen, maar ook een leuk festival om je kinderen mee te nemen. Kortom: dit is er eentje die je niet mag missen! Lees meer of laat je alvast overtuigen door onderstaand filmpje.


Fonteyn festival – 10 t/m 12 mei

Wijn, spijs en livemuziek: perfecte combi toch! Op deze data is het Janskerkhof omgetoverd tot een wijnparadijs. Utrechtse DJ’s, toffe bandjes en meer 100 wijnen om kennis mee te maken. Doe je liever mee met een wijnproeverij? Ook dat is mogelijk! Ook met je kids op pad is een optie. Op zondag is er namelijk een kinderprogramma. Lees meer.


Wijnfestival Blend – 17 t/m 20 mei

Dit festival ziet er echt tof uit! Iedere dag een ander thema: van bubbles & bites tot the weekend club! In 2024 de derde editie van dit festival in het Stadswandelpark in Eindhoven. Tijdens het pinksterweekend 4 dagen lang genieten van meer dan 200 kwaliteitswijnen. Er zijn slechtere weekenden! Lees meer.

Bilthovens wijnfestival – data 2024 nog niet bekend

Op het Vinkenplein in Bilthoven met je vrienden en dorpsgenoten genieten van heerlijke wijnen een waanzinnige kazen. En dit festival is een echte win-win: je steunt direct het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een website of link voor meer info voor de editie in 2024 konden we nog niet vinden. Dus hold on tight!

Wijnfestival Den Bosch – 31 mei t/m 2 juni

Een wijnfestival in de ‘culinaire hoofdstad van het zuiden’. Dat moet toch een goede combinatie zijn! Zoals zij zelf zeggen: “een wijnontdekkingsreis langs de betere wijnspecialisten uit Den Bosch en omgeving.” Neem ook eens een kijkje tussen de wijnproeverijen. Het ziet er veelbelovend uit. Lees meer.

Bacchus wijnfestival – 7 t/m 9 juni en 14 t/m 16 juni 2023

Twee weekenden lang genieten in het Amsterdamse Bos, van meer dan 300 verschillende wijnen uit allerlei streken. Gepresenteerd door de Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers en gecombineerd met heerlijke gerechten en prachtige verhalen. Én ze maken het af met een aantal DJ’s als sfeermakers. Lees meer.

Internationale wijnmarkt – data 2024 nog niet bekend

Een unieke internationale wijnmarkt in Markelo waar wijnboeren uit heel Europa geven zelf uitleg over hun wijnen. Zoals ze zelf zeggen: “Een ontmoetingsplek tussen u en de wijnboeren”. Dat alles in een sfeervol openluchttheater. Lees meer.


Wijnfestival Ontkurkt

Van 7 t/m 9 juni het festival Ontkurkt in hartje centrum Breda. Met meer dan 200 verschillende wijnen, kun je kennismaken en genieten van toegankelijke, bijzondere én exclusieve wijnen. Lees meer.


Op dronk wijnfestival – 13 juli 2024

Een uitverkochte 1e editie in 2022 vraagt om een 2e editie. Dit keer op 13 juli, nog steeds in het sfeervolle Wilhelminapark in Venlo. Hun motto: vier het goede leven! Vier jij met ze mee? Lees meer.


Wijnfestival Hoorn – 29 juni 2024

Sinds 2022 in een nieuw jasje, al 8 jaar op rij: ‘een levend circus van wijn- en spijs combinaties. Waar kleuren je ogen doen glinsteren en smaken je tanden doen wateren’. En dat op een prachtig schiereiland. Lees meer.


Wijnpost ontvangen?

Onze wijnpost is hot en happening, vers van de pers. Deze brengt jou als eerste op de hoogte van onze pop-up plannen op unieke locaties en nieuwste info! Word je enthousiast van beleving op bijzondere plekjes en uiteraard bijpassende wijntjes? Blijf ons dan zeker volgen! Voor je het weet poppen we weer ergens op.

Lees meer


Lekker Gorcum wijnfestival – data 2024 nog niet bekend

In 2024 op naar de 3e editie van het Lekker Gorcum wijnfestival! De eerste edities waren zoals ze zelf zeggen ‘een daverend succes’. Schuif aan bij de grootste én lekkerste vrijdagmiddagborrel van de regio. Lees meer.


Wijnfestival Chateau voor Buren – 25 augustus 2025

Op zoek naar een wijnfestival in een andere streek? Ga dan naar Buren voor het wijnfestival van Chateau voor Buren op de Betuwe. Op een prachtig chateau, kun je mooie wijnen proeven. Lees meer.


Wijnfestival Apeldoorn – data 2024 nog niet bekend

Een prachtige locatie: op het paleis het Loo én voor een goed doel namelijk de Apeldoorns Stichting Present. Een mooie combinatie! Met meer dan 500 bezoekers genoten ze in in 2022 van ‘mooie wijnen, heerlijke gerechten en bruisend entertainment’. Bekijk de site voor meer info! Lees meer.


Twents wijnfeest – 21 en 22 september 2024

In het altijd mooie Deurningen is sinds 2021 Wijngaard Kötter gestart. Op een kleine hectare grond achter hun huis waren de eerste wijnranken geplaatst. En ze pakken het gelijk goed aan en organiseren in 2022 al het eerste Twentse Wijnfeest. Met wijnproeverijen en een wijnwandeling. Benieuwd? Lees meer.


Wijnfestival Groningen – 27 t/m 29 september 2024

Een mooi wijnfestival om in de gaten te houden in het Noorden van Nederland. Geniet jij samen met honderden andere wijnliefhebbers van smakelijke hapjes gecombineerd met heerlijke wijnen? Lees meer.


Wijnfestival Lochem – 12 oktober 2024

Op zaterdag 12 oktober 2024 openen zij om 15.00 uur t/m 20.00 uur de deuren van de Grote Kerk van Lochem voor de 8e keer het wijnfestival ‘’Lochem met smaak’’. 26 Deelnemers waaronder wijnhandelaren, slijterijen, restaurants, catering en wijnmakers staan klaar om elk jaar weer z’n 800 bezoekers te verwennen met prima wijn & spijscombinaties. Lees meer.


De nacht van de wijn – data 2024 nog niet bekend

Dit jaar is op 27 en 28 oktober de Nacht van de Wijn in Utrecht. Medeorganisator Janna Rijpma Meppelink vertelt: “Na het succes in 2022, is het dit jaar wederom een tweedaags evenement. Twee dagen vol gezelligheid waar je in een ontspannen avond kennis kunt maken met wijnen uit de hele wereld. Met een gastronomisch plein en een wijnplein in Central Studios. Een vrolijk, gezellig én leerzaam wijnfeest waarbij ieder jaar de verkiezing van de populairste druif van Nederland plaatsvindt”. Wij zijn van de partij! Jij ook? Lees meer en bestel hier je tickets.Wijnfestival Zwolle

Het land van Oak is één van de wijnfestivals in Zwolle (naast het Zwolse wijnfestival). Zoals ze zelf aangeven: ‘lokale specialisten verwennen je op het gebied van wijn en lekker eten’. Naast mooie wijn-spijs combinaties kun je genieten van live muziek en zelfs een bios-buiten. ‘Het Land van OAK is een wijnfair voor iedereen’. Lees meer.

Het Wijn Festijn reist heel nederland door om unieke locaties om te toveren tot gezellige wijnfestivals. Van Zwolle, tot Leiden en Nijmegen! Bourgondisch genieten met heerlijke kaasplankjes, culinaire gerechten en heerlijke wijnen. Houd de website of socials in de gaten voor een actuele agenda!


Wijnfestival Druif – Hilversum

Hét evenement waar de wijndruif centraal staat! Op mooie locaties waar specialisten je smaakpapillen flink verwennen. Lees meer.


Fête du champagne & vins – Rembrandtpark Amsterdam

Een Frans feestje in het Rembrandtpark in Amsterdam: dat klinkt ons goed! De lekkerste champagnes en wijnen, sabreren en een potje petanque. De editie in 2023 staat niet gepland, dus houd ze in de gaten. Joie de vivre! Lees meer.

Missen we er nog een aantal? Laat het ons dan weten! Dan vullen we de lijst aan. Leuk voor óns en voor anderen!


Brandend benieuwd naar meer?