Welke wijn past bij wild? Vinoloog Hans Poppe geeft tips!

De passie spat eraf! Bij Hans stroomt wijn door de aderen. Hans is vinoloog. Hans is anders. Hans kan uren praten over wijnen die hem persoonlijk raken. Emotioneel worden van geuren en smaken. En Hans wil de wereld mooier maken: drink goede wijn, het leven is tekort om het niet te doen.

Wij hadden het geluk deze Hans te kunnen vragen welke wijn hij adviseert bij wild. Luister of lees verder en laat ook bij  jou dat wijn-snaartje raken door Hans! 

De bladeren vallen, het regent buiten: tijd voor een lekker glas rode wijn!

Het wordt winter, het wordt herfst. De bladeren vallen, het regent buiten, het wordt koud en rillerig weer. Wel een gezellige tijd. We gaan een lekker glas rode wijn drinken met dit weer. We gaan nadenken over de toekomst, wat ons te wachten staat, wat we volgend jaar gaan doen.

Rhône

En wat is dan mooier om daarvan te genieten met een lekker glas wijn. Angel Christ, die maakt zo’n wijn. Dat is een hele mooie wijnmaker uit de Rhône, de Rhône-vallei. Angel die verbouwt een Grenache druif en Christ gebruikt alleen de Syrah Druif. Dat hebben ze dus samengevoegd, 70 / 30% ongeveer. En dan krijg je een hele krachtige, mooie wildwijn. Dat is wat ze hiermee willen bereiken. Dus echt een wijn bij de wildwijn hoort. Een mooie smaak, een rijpe smaak van paddenstoelen, laurier, tabak, peper. Dat zit in deze wijn. Dus het zijn best wel, ja, wijnen met body, met veel power zeg maar. Maar ook een mooi stukje wild heeft dat gewoon nodig. Dus vandaar dat ik heb gekozen voor deze wijn, zeker bij het wild. Zeker bij een stukje hert, is het een fantastische combinatie.

Chili

Maar er zijn er meer natuurlijk. Je hebt Camenere uit Chili. Dat is ook een hele mooie wijn met veel body, vaak op hout gelagerd gelegen. Dan krijgt de wijn echt een mooie hout en vanille aroma mee. De Rhône heeft veel meer te bieden. Oger is ook een hele mooie wijnmaker. Een hele eenvoudige Côte du Rhône, maar wel een mooie Côte du Rhône. Met een mooie rijpe volle vanillesmaak. En dat komt van het nieuwe eikenhout. Oger is een topwijnmaker en dat proef je dan weer. Die kwaliteit komt gewoon naar boven.

Hans & wijn: de perfecte combinatie!

“Ik kan er uren over praten. De diversiteit aan ultieme smaken. Het mooie productieproces. De emoties die de geur kan oproepen. Dat zijn de wijnen die je op Goeiewijn.nl tegenkomt en die mij persoonlijk raken. Die jou zullen verrassen. Veelal geproduceerd door kleine wijnboeren die met alle aandacht, zorg en passie hun wijnen produceren. Voor de echte wijnliefhebbers, zoals jij en ik.” Neem eens een kijkje op Goeiewijn.nl, we kunnen ze zeker aanraden!

Lees snel verder

Riojas

Ook heb ik nog een Crozes Hermitage. Dat is een bepaalde gebied in de Rhône. Ja, dat leent zich wel voor het wild. Chateau Neuf du pape was vroeger een hele beroemde naam en nog. Zijn peperdure wijnen. Deze zijn betaalbaar, maar wel ontzettend lekker. En dat is waar we voor gaan. Kwaliteit met een mooi stukje vlees in de wildtijd, die wat smaken combineren en die kracht van het wild aan kunnen. Dat zijn over het algemeen de Rhône-wijnen, wijnen met body.

Geniet ervan!