Recept risotto, garnalen, rose wijn Woeste Wijngronden

Risotto met garnaaltjes én een bubbeltje

Risotto: wij zijn er gek op! Een favoriet uit de Italiaanse keuken waarvoor Elly de keuken in dook! Doordat de rijstkorrel meer dan 4 keer zijn eigen gewicht aan water kan opnemen, krijg je die heerlijke romige smaak. Ook de veelzijdigheid van risotto spreekt ons aan: met veel groenten, vegetarisch, of juist met veel vlees. Allerlei varianten zijn mogelijk! Vaak zie je risotto ook met een volle kaassaus, maar deze is is prima achterwege te laten. Net als ons recept van risotto met garnaaltjes.


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 limoen
  • 300 gram risotto rijst
  • 200 gram garnalen


Instructies

Stap 1: Was en snij alle groentes in vrij grove stukken en snij de ui fijn.

Stap 2: Maak de risotto volgens beschrijving

Stap 3: Bak de groenten even in olijfolie. Begin hierbij met de stevigste groenten

Stap 4: Bak de garnalen 

Stap 5: meng de groente en de risotto

Stap 6: Schep de risotto met groenten op je bord en serveer de garnalen, limoensap én rasp van de limoen on top!


Wat drinken wij hier bij?

Wij drinken hier een flesje met frisse bubbel open, de prosecco doc Bottego (vino spumante), gekocht bij de Hanos. Ook een rose wijn of een iets gekoelde lichte rode wijn kan hier heerlijk bij gecombineerd worden.

Geniet ervan!

Wijnweetje

Rose wijn: het typische drankje voor in de zomer! De zomer in een fles is eigenlijk een heel lichte rode wijn. De Provence in Frankrijk: de belangrijkste regio dus voor de rose wijn. En heb je een restje rose wijn over? Probeer wat grappigs en maak rose popsicles!

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?