Riblappen in romige saus met paprika en champignons – Debby van der Zande
Debby van der Zande, bekend van Deb’s kokk’n – aolerwets kokk’n. Samen met haar zoon Duuk een instagram en facebook hit. Eerder dit jaar bracht ze al het Deb’s kokk’n kookboek uit. En nu een nieuw receptenbundel met makkelijk te bereiden kerstrecepten. Wij probeerden ze alvast uit en gingen oalerwets kokk’n. Met… een beetje van Debby van der Zande en een beetje van onszelf: dus, met een bijpassend wijntje van de Woeste wijngronden.
De rode wijn die wij kozen is Sierra Cantabria Crianza RIOJA uit Noord Spanje. Een gebied met het hele jaar door gematigde temperaturen en veel neerslag. Dit levert een mooie en volle Rioja, met tonen van specerijen, zwarte bessen, koffie en vanille. Die op zijn beurt weer mooi samengaat met deze kruidige stevige stoofpot met boterzacht vlees en iets zoetige nasmaak.
Je neemt (voor 4 personen):
- 1 kg riblappen
- 4 paprika’s
- Bakje champignons
- Blikje tomatenpuree
- Paprikapoeder
- Bloem
- Bakboter
- 2 pakjes kookzuivel (250 ml)
- 2 runderbouillonblokjes
- Peper en zout naar smaak toevoegen
Aan de slag
- Snijd de riblappen in blokjes;
- Doe boter in de pan en bak de blokjes hier met flink wat peper en zout in aan;
- Voeg wat water toe in de pan zodat het vlees net onder water staat;
- Doe de twee runderbouillonblokjes toe en laat het vlees gaar sudderen totdat het vlees bijna uit elkaar valt. Dit kan enkele uren duren;
- Snijd de paprika en champignons en bak deze enkele munten. Voeg dan de paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog eens 10 minuten;
- Voeg de kookroom toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat de room wat inkoken of voeg wat bloem toe om de saus wat dikker te maken;
- Voeg tot slot de paprika’s en champignons toe en meng het goed door elkaar;
- Schenk je wijn erbij in en genieten maar!
Een makkelijk en lekker recept van Debby van der Zande om te maken! Combineer Debby met een vleugje Woeste wijngronden door hier een mooie glaasje Rioja bij te drinken. En ben je opzoek naar een ander recept van Debby van der Zande, bekijk dan eens dit recept van de runderrolade gecombineerd met een mooie rode wijn uit Puglia. Liever wat anders dan Deb’s kokk’n, bekijk dan alle recepten. Enjoy!
Brandend benieuwd naar meer?
- Glühwein maken? Ons beproefde receptVoor de een bagger voor de ander een delicatesse, een warme herinnering aan zon, sneeuw en gezelligheid. Glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn met extra ingrediënten als kaneel, kruidnagel, steranijs, sinaasappelschillen en suiker […]
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der ZandeEen recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder […]
Lees verder… from Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande