Runderrollade Debby van der Zande - Woeste wijngronden

Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande

Een recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder veel opsmuk.

En zo ook de wijn die wij erbij dronken. CANNITO ROSSO uit Puglia. Puglia wordt vaak gezien als het “arme” deel van Italië, gelegen in de hak van de laars. Mensen koken hier net als Debby van der Zande: ongecompliceerd, voedzaam en vaak met lokale ingrediënten. CANNITO ROSSO is een blend van primitivo, negroamaro en montepulciano. Deze rode wijn is lekker kruidig, heeft soepele tannines en een zachte afdronk. Een perfecte match met deze kruidige rollade en het romige stampotje.


Je neemt (voor 4 personen):

  • Ruim een kilo doorregen runderrolade
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 4 grote uien
  • Bakje champignons
  • 800 gram gesneden rode kool
  • Melk, bloem en boter
  • Balsamico azijn
  • Nootmuskaat


Aan de slag

  • Kruid de rollade met rundvleeskruiden naar smaak;
  • Bak de rollade aan en blus daarna af. Zet de rollade op laag vuur en laat deze ongeveer 2,5 uur sudderen. Zorg ervoor dat je de rollade af en toe draait;
  • Snij de champignons en uien en bak deze aan.
  • Pak een andere pan en smelt hierin de boter en doe er daarna 60 gram bloem bij in. Bak dit 3 minuten. Daarna voeg je langzaam wat melk en de bouillonblokjes toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Daarna voeg je de champignons en uien toe;
  • Schil de aardappelen en kook deze;
  • Bak de rode kool en de uien. Kruid deze met wat balsamico azijn, peper en zout;
  • Giet de aardappelen af en maak aardappelpuree met nootmuskaat, boter en melk. Voeg tot slot de rode kool toe.


En dan is het tijd om je Cannito Rosso (nogmaals) in te schenken en de runderrolade op de borden te serveren. Geniet ervan! Ben je opzoek naar andere gerechten van Debby van der Zande? Bekijk dan eens dit gerecht met riblappen met een mooie Rioja uit Noord Spanje. Liever wat anders dan Deb’s kokk’n, bekijk dan alle recepten.



Brandend benieuwd naar meer?