
Perziksalade met burrata én wijn van Chateau Splo
Een supersimpele, vegetarisch en tegelijk een heerlijke frisse salade. Lekker voor bij de lunch of bij de barbecue! Geïnspireerd op de klassieker; de Italiaanse Caprese. Het zoete van de perzik, het romige en fluweelzachte kaasje, zonnige tomaatjes en de kruidige smaak van basilicum. Bellissima! Wij dronken er een wit wijntje bij van Chateau Splo, gekregen van Renate Mols tijdens een interview GEVAT! Aan de voet van de Holterberg ligt in het Sallandse Espelo de wijngaard Chateau Splo. Dus geen Italiaanse wijn, maar daarom niet minder lekker! ‘N mooie combi.
Hoe te bereiden? Al net zo simpel. De perziken grill je even korte tijd en vervolgens… mengen maar!
Ingrediënten
- Perziken
- Cherry tomaatjes
- Burrata
- Extra vierge olijfolie
- Basilicum
- Zeezout en zwarte peper
Alles mengen en tot slot de burrata erbij. Ga je liever voor een iets gezondere variant, kies dan voor een kleinere burrata. Klein maar fijn 🙂 En genieten maar!


Wijnweetje
Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?
Brandend benieuwd naar meer?
- Ossenstaartsoep met MadeiraBijna dagelijks geniet Elly van een kop soep! Dit keer stond er een ossenstaartsoep op de planning. Verrijkt met Madeira of madera. Dit is een versterkte, zeer lang houdbare wijn, afkomstig van het Portugese eiland […]
- Sappige kip met tahin met Pinot grigioAf en toe moet je jezelf verwennen en dat had ik deze week nog niet gedaan 😉. Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver is uit, en als enorme fan, móet je die natuurlijk hebben! De titel […]
- Burrata en geroosterde druiven (SIMPEL Ottolenghi) met Albarino wijnSoms zie je receptjes die je gewoon moét proberen! Dit was er ook zo een. Burrata met geroosterde druiven en basilicum. Het komt uit een kookboek die we al enkele jaren in huis hebben, maar […]