Perziksalade met burrata woeste wijngronden

Perziksalade met burrata én wijn van Chateau Splo

Een supersimpele, vegetarisch en tegelijk een heerlijke frisse salade. Lekker voor bij de lunch of bij de barbecue! Geïnspireerd op de klassieker; de Italiaanse Caprese. Het zoete van de perzik, het romige en fluweelzachte kaasje, zonnige tomaatjes en de kruidige smaak van basilicum. Bellissima! Wij dronken er een wit wijntje bij van Chateau Splo, gekregen van Renate Mols tijdens een interview GEVAT! Aan de voet van de Holterberg ligt in het Sallandse Espelo de wijngaard Chateau Splo. Dus geen Italiaanse wijn, maar daarom niet minder lekker! ‘N mooie combi.

Hoe te bereiden? Al net zo simpel. De perziken grill je even korte tijd en vervolgens… mengen maar!


Ingrediënten

  • Perziken
  • Cherry tomaatjes
  • Burrata
  • Extra vierge olijfolie
  • Basilicum
  • Zeezout en zwarte peper

Alles mengen en tot slot de burrata erbij. Ga je liever voor een iets gezondere variant, kies dan voor een kleinere burrata. Klein maar fijn 🙂 En genieten maar!

Wijnweetje

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?