Perziksalade met burrata én wijn van Chateau Splo
Een supersimpele, vegetarisch en tegelijk een heerlijke frisse salade. Lekker voor bij de lunch of bij de barbecue! Geïnspireerd op de klassieker; de Italiaanse Caprese. Het zoete van de perzik, het romige en fluweelzachte kaasje, zonnige tomaatjes en de kruidige smaak van basilicum. Bellissima! Wij dronken er een wit wijntje bij van Chateau Splo, gekregen van Renate Mols tijdens een interview GEVAT! Aan de voet van de Holterberg ligt in het Sallandse Espelo de wijngaard Chateau Splo. Dus geen Italiaanse wijn, maar daarom niet minder lekker! ‘N mooie combi.
Hoe te bereiden? Al net zo simpel. De perziken grill je even korte tijd en vervolgens… mengen maar!
Ingrediënten
- Perziken
- Cherry tomaatjes
- Burrata
- Extra vierge olijfolie
- Basilicum
- Zeezout en zwarte peper
Alles mengen en tot slot de burrata erbij. Ga je liever voor een iets gezondere variant, kies dan voor een kleinere burrata. Klein maar fijn 🙂 En genieten maar!
Wijnweetje
Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?
Brandend benieuwd naar meer?
- Glühwein maken? Ons beproefde receptVoor de een bagger voor de ander een delicatesse, een warme herinnering aan zon, sneeuw en gezelligheid. Glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn met extra ingrediënten als kaneel, kruidnagel, steranijs, sinaasappelschillen en suiker […]
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der ZandeEen recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder […]
Lees verder… from Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande