Pasta met varkenshaas en viognier - Woeste wijngronden

Verse pasta met varkenshaas, salade én Viognier – Debby van der Zande

Net als half Nederland volgen wij ook de kookvideo’s van Debby van der Zande uit Oldenzaal. Debby is zoals ze zelf zegt een huis-, tuin- en keukenkoker. Simpel en gezond. In haar keuken staat alleen peper en zout. Duizend kruiden, in een gerecht? Citroengras? What the fuck is citroengras?

Deze week stond verse pasta met varkenshaas en salade op het menu. Wij probeerden het uit en idd: simpel, snel en lekker! Wat wij nog misten was een bijpassend wijntje… Een romige saus bij de pasta schreeuwt om een stevige witte wijn. Een op hout gerijpte Chardonnay past daar goed bij of een Viognier. En die laatste hadden wij nog staan van een bezoekje aan het wijnhuis van @famillefabre Zuid Frankrijk. Voltreffer!


Je neemt

  • 3 uien (gesnipperd)
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml room
  • 300 gram varkenshaas
  • 250 gram pasta
  • 250 gram champignons in kwarten
  • Verse Parmezaanse kaas (voor garneren)


Aan de slag

  • Zet een grote pan met water op het vuur om straks de pasta in te koken
  • Verhit ongeveer 20 gr boter in een sauspan en bak hierin de ui en champignons
  • Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar
  • Doe scheutje voor scheutje de room erbij. Roer telkens tot de room gebonden is en de saus glad is, zonder klontjes
  • Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Kook de pasta.
  • Bak intussen in een grote hapjespan de blokjes varkenshaas tot ze mooi rosé zijn.
  • Schep het vlees bij de saus.
  • Giet de gare pasta af en roer door de saus


Serveer direct met eventueel gehakte peterselie en geschaafde Parmezaanse kaas. En niet te vergeten, geniet van de Viognier of een andere stevige witte wijn zoals Chardonnay. Enjoy!

Restje wijn over?

Lees dan eens deze blog met 9 tips over wat te doen met je bodempje wijn. Weggooien is zonde! Gun ze een tweede ronde 🙂

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?