Pasta met truffel woeste wijngronden

Pasta met truffel en paddenstoelen én Carazon de Leon Verdejo

Elly stond weer in de keuken! En dit keer maakte ze een heerlijke pasta met truffel en paddenstoelen. Wat ze er bij dronk? Een restje Carazon de Leon Verdejo, te bestellen bij Grape District. Het leuke daaraan? Een leuk verhaal van de wijnboer. Zoals zij zeggen: “De verdejo is een lastige druif waarbij het lastig is de oogst van deze druiven te plannen. Het sap van de verdejo druiven oxideert vrij snel. Wij oogsten daarom ’s nachts bij lage temperatuur en weinig licht. Het hele dorp moet dan ook vroeg op om ons te helpen. Als dank organiseren wij altijd een groot oogstfeest om iedereen te bedanken voor de kleine oogjes en het vroege opstaan.” De smaak? Een fijne mix van citrus, gele appels en rijpe peren.


Benodigd voor 4 personen:

  • 400 gr pasta van goede kwaliteit
  • Truffelolie
  • 400 gr gemengde paddenstoel
  • Bakje mascarpone
  • 250 gr spek
  • Klont gezouten roomboter
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 2 handenvol rucola
  • 1 zwarte truffel
  • Parmezaanse kaasvlokken


Aan de slag

  • Kook de pasta dag van tevoren en roer hier flinke scheut truffelolie door.
  • Bak spek, sjalot en champignons in roomboter
  • Mascarpone mee smelten
  • Spaghetti toevoegen
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Warmtebron uit en rucola toevoegen
  • Afmaken met kaas en truffel schaafsel

Wedden dat het smaakt!

Wijnweetje

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?