Parelcouscous én Voignier van de familie Fabre
Hou jij er ook zo van? Gelukkig Elly en haar mannetje wel! Beetje kokkerellen, wereldse receptjes en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Een passend wijntje erbij en smullen! Nou ja, meestal dan. Ook bij ons mislukt het wel eens. Dit keer op het menu parelcousous met allerlei groenten én een witte Voignier van de familie Fabre uit Zuid-Frankrijk, Languedoc. Elly bezocht Chateau de Luc, één van de vijf chateaus van de familie Fabre. Sinds 1605 plantten zij in Zuid-Frankrijk hun eerste wijnstokken en ondertussen gaat het bedrijf al 14 generaties terug.
Vandaag aten we parelcouscous (love it) met aubergine, venkel, rode ui, tomaatjes, knoflook, paprika, kikkererwten, fetakaas en granaatappel!
Men neme:
- Parelcousous
- Aubergine
- Venkel
- Rode ui
- Tomaatjes
- Knoflook
- Paprika
- Kikkererwten
- Fetakaas
- Granaatappel
De parelcouscous bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking. De groenten snijd je in stukken en grill je even mee. Alles in een bord en tot slot maak je het af met de fetakaas en granaatappel. Wijntje erbij en smullen maar!
Wijnweetje
Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?
Brandend benieuwd naar meer?
- Glühwein maken? Ons beproefde receptVoor de een bagger voor de ander een delicatesse, een warme herinnering aan zon, sneeuw en gezelligheid. Glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn met extra ingrediënten als kaneel, kruidnagel, steranijs, sinaasappelschillen en suiker […]
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der ZandeEen recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder […]
Lees verder… from Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande