Parelcousous met voignier familie fabre

Parelcouscous én Voignier van de familie Fabre

Hou jij er ook zo van? Gelukkig Elly en haar mannetje wel! Beetje kokkerellen, wereldse receptjes en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Een passend wijntje erbij en smullen! Nou ja, meestal dan. Ook bij ons mislukt het wel eens. Dit keer op het menu parelcousous met allerlei groenten én een witte Voignier van de familie Fabre uit Zuid-Frankrijk, Languedoc. Elly bezocht Chateau de Luc, één van de vijf chateaus van de familie Fabre. Sinds 1605 plantten zij in Zuid-Frankrijk hun eerste wijnstokken en ondertussen gaat het bedrijf al 14 generaties terug.

Vandaag aten we parelcouscous (love it) met aubergine, venkel, rode ui, tomaatjes, knoflook, paprika, kikkererwten, fetakaas en granaatappel!


Men neme:

  • Parelcousous
  • Aubergine
  • Venkel
  • Rode ui
  • Tomaatjes
  • Knoflook
  • Paprika
  • Kikkererwten
  • Fetakaas
  • Granaatappel

De parelcouscous bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking. De groenten snijd je in stukken en grill je even mee. Alles in een bord en tot slot maak je het af met de fetakaas en granaatappel. Wijntje erbij en smullen maar!

Wijnweetje

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?