
Parelcouscous én Voignier van de familie Fabre
Hou jij er ook zo van? Gelukkig Elly en haar mannetje wel! Beetje kokkerellen, wereldse receptjes en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Een passend wijntje erbij en smullen! Nou ja, meestal dan. Ook bij ons mislukt het wel eens. Dit keer op het menu parelcousous met allerlei groenten én een witte Voignier van de familie Fabre uit Zuid-Frankrijk, Languedoc. Elly bezocht Chateau de Luc, één van de vijf chateaus van de familie Fabre. Sinds 1605 plantten zij in Zuid-Frankrijk hun eerste wijnstokken en ondertussen gaat het bedrijf al 14 generaties terug.
Vandaag aten we parelcouscous (love it) met aubergine, venkel, rode ui, tomaatjes, knoflook, paprika, kikkererwten, fetakaas en granaatappel!
Men neme:
- Parelcousous
- Aubergine
- Venkel
- Rode ui
- Tomaatjes
- Knoflook
- Paprika
- Kikkererwten
- Fetakaas
- Granaatappel
De parelcouscous bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking. De groenten snijd je in stukken en grill je even mee. Alles in een bord en tot slot maak je het af met de fetakaas en granaatappel. Wijntje erbij en smullen maar!


Wijnweetje
Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?
Brandend benieuwd naar meer?
- Ossenstaartsoep met MadeiraBijna dagelijks geniet Elly van een kop soep! Dit keer stond er een ossenstaartsoep op de planning. Verrijkt met Madeira of madera. Dit is een versterkte, zeer lang houdbare wijn, afkomstig van het Portugese eiland […]
- Sappige kip met tahin met Pinot grigioAf en toe moet je jezelf verwennen en dat had ik deze week nog niet gedaan 😉. Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver is uit, en als enorme fan, móet je die natuurlijk hebben! De titel […]
- Burrata en geroosterde druiven (SIMPEL Ottolenghi) met Albarino wijnSoms zie je receptjes die je gewoon moét proberen! Dit was er ook zo een. Burrata met geroosterde druiven en basilicum. Het komt uit een kookboek die we al enkele jaren in huis hebben, maar […]