Woeste wijngronden mosselen en Verdejo

Mosselen in tomatensaus én Verdejo

Mosselen! Wat is het genieten: vooral de eerste portie van de zomer. De lekkerste mosselen eet je vers en wel het liefst in de maand juli, augustus en september. En het liefst onze nationale trots uit Zeeland uit de Oosterschelde. Een gezellig pannetje op het terras, wijntje erbij, in de zon….we kennen mindere dagen.


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Scheut olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • Chilivlokken of een klein rood pepertje
  • Frisse witte wijn
  • 2 kg mosselen


Bereiding

Stap 1: Spoel de mosselen (in schelp) schoon onder stromend water. Haal kapotte exemplaren er tussen uit.

Stap 2: Bak de gesneden uien en geperste knoflook aan in olijfolie.

Stap 3: Voeg zout, chilivlokken, klein gesneden tomaten en een flinke scheut wijn toe. Laat dit 10 minuut sudderen.

Stap 4: Voeg de gewassen mosselen in schelp toe.

Stap 5: Kook 4 minuten met deksel op de pan. Ondertussen enkele keren omscheppen.

Stap 6: Schep alles op een grote schaal.

Stap 7: Serveer met frietjes of boerenbrood. Lekker met knoflook- of wasabisaus.


Wat drinken wij hier bij?

Wij koken vandaag de mosselen in- en drinken er dezelfde Verdejo bij. Carazon de Leon Verdego. Met tonen van citrus, gele appels en rijpe peren. De mosseltjes én wij kunnen ons geluk niet op.

Geniet ervan!

Wijnweetje

Rose wijn: het typische drankje voor in de zomer! De zomer in een fles is eigenlijk een heel lichte rode wijn. De Provence in Frankrijk: de belangrijkste regio dus voor de rose wijn. En heb je een restje rose wijn over? Probeer wat grappigs en maak rose popsicles!

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?