MMMMeloen salade met gerookte forel én rosé
Een lekkere frisse meloen lunchsalade! De lekkerste met een tropisch weertje! Gerookte forel erbij én uiteraard een gekoeld glaasje Rosé. Het visje rookten we even op de Greenegg. We roken meestal meerdere vissen, voor meerdere dagen, want ze eenmaal gerookt blijven ze wel een paar dagen goed. Wat we drinken? Dit keer een Franse Cotes des Provence van Albert Heijn. Zoals je misschien wel weet; Provence is de geboortestreek van een van de beste droge rosé ter wereld. Deze frisse fruitige Cotes des Provence drink je bij een borrel of zomerse lunch van salade en/of vis.
Ingrediënten
- Watermeloen
- Feta kaas
- Verse munt
- Rook olie
- Citroensap
- Zeezout en zwarte peper
- 2 kg mosselen
MMMMengen maar en genieten!
Wijnweetje
Rose wijn: het typische drankje voor in de zomer! De zomer in een fles is eigenlijk een heel lichte rode wijn. De Provence in Frankrijk: de belangrijkste regio dus voor de rose wijn. En heb je een restje rose wijn over? Probeer wat grappigs en maak rose popsicles!
Brandend benieuwd naar meer?
- Glühwein maken? Ons beproefde receptVoor de een bagger voor de ander een delicatesse, een warme herinnering aan zon, sneeuw en gezelligheid. Glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn met extra ingrediënten als kaneel, kruidnagel, steranijs, sinaasappelschillen en suiker […]
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der ZandeEen recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder […]
Lees verder… from Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande