Kip met tahin met Pinot Grigio Woeste wijngronden

Sappige kip met tahin met Pinot grigio

Af en toe moet je jezelf verwennen en dat had ik deze week nog niet gedaan ?. Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver is uit, en als enorme fan, móet je die natuurlijk hebben! De titel van het gerecht ‘simpel en lekker uit 1 pan’ dekt voor dit gerecht niet helemaal de lading… Maar toch: he did it again! Wij drinken hier een Pinot grigio uit Italie bij. Een frisse, droge allemansvriend met tonen van perzik en citrus. In Frankrijk ook wel de Pinot gris genoemd, vernoemd naar het feit dat de druiven een lichtgrijze kleur hebben.


Men neme:

  • 2 kipfilet
  • 150 gram couscous
  • 1 citroen
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram blad peterselie
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels yoghurt


Aan de slag

  • Kook water
  • Snijd courgette in blokjes en de citroen in tweeën
  • Hak de knoflook en de peterselie steeltjes en blaadjes
  • Leg de halve citroen in de schaal met cousous en geniet hier heet water over heen. Strooi de steeltjes er bovenop en zet deze weg.
  • Smeer de kipfilet 4 minuten per kant in een droge pan
  • Bak de gourgette 5 minuten in en een droge pan en meng deze door de couscous, samen met de blaadjes peterselie
  • Breng op smaak met peper en zout (op eigen initiatief voegde Elly hier nog een klein beetje komijnpoeder aan toe, lekker!)
  • Marmer de resterende tahin door de yoghurt en serveer bij de kip


Tot slot: alles op je bord, schenk je Pinot grigio in en genieten maar!

Wijnweetje

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?