Indiase dahl met ovengroente en voignier familie Fabre Woeste wijngronden

Indiase dahl met ovengroente én een witte Voignier familie Fabre

Áltijd lekker! Nieuwe dingen uitproberen. En als er dan veel groente in zit én we hebben een bijpassende wijn, dan is het al snel goed bij ons. Bij de Indiase dahl drinken we een witte Voignier van de familie Fabre uit Frankrijk. Zuid-Frankrijk om precies te zijn, de Languedoc. In 1605 plantten zij de eerste wijnstokken, en tot op de dag van vandaag zijn deze nog steeds in het bezit van de familie. Ondertussen gaat het bedrijf al 14 generaties terug en bezitten ze ondertussen vijf kastelen. Elly bezocht Chateau de Luc. Daar kochten ze zoveel doosjes wijn dat de auto het bijna begaf. Maar dat is weer een ander verhaal ;).


Men neme:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 winterpenen
  • 1 pastinaak
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 stukje gember
  • 200 gr rode linzen
  • 300 gr rijst
  • 15 gr koriander
  • 200 gr spinazie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel van elk: zout, kurkuma, korianderpoeder, garam masala
  • Kwark naar smaak


Aan de slag

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Maak groente schoon en snijd alles fijn
  • Kook de rijst volgens aanwijzing van de verpakking
  • Bloemkool, pastinaak, winterpeen mengen op de bakplaat met een gedeelte van de kruiden en 2 eetlepels olie
  • Ui, knoflook, gember, 2 minuut bakken in 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Tomaat, linzen, rest van kruiden en 400 ml water toevoegen. Aan de kook en 15 minuut pruttelen
  • Spinazie toevoegen in de laatste minuten

De Dahl opdienen met de geroosterde groenten en rijst. Afmaken met kwark én koriander. Wijntje erbij en genieten maar!

Wijnweetje

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?