Aspergesoep met Sorentberg Riesling
Deze week (midden juni) alweer de laatste week dat we ze kunnen kopen! Asperges! Daarom maakten we vandaag een voorraadje soep voor in de vriezer. En… aten ervan op het terras. Soep is altijd zo’n fijn opkikker met warme temperaturen! Uiteraard namen wij ook een heerlijk wijntje erbij. De Sorentberg Riesling, net zo’n aanrader als de aspergesoep! Een mooie frisse Riesling uit Duitsland, met veel citrus tinten en een mooie uitgebalanceerde zuurgraad.
Je neemt:
- 2 kippen bouillonblokjes
- 2 liter water
- 1/2 pakje roomboter
- 2 uien
- 2 bakjes asperges
- Zout en peper
Aan de slag
- Kook 2 liter water met de bouillonblokjes
- Schil de asperges – bewaar de schillen
- Snijd geschilde asperges in stukken
- Snijd de ui
- Smelt de boter en fruit hierin de ui
Voeg vervolgens 3/4 deel van de gesneden asperges en de schillen toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en blijf ze omscheppen.
- Voeg dan deze aangebakken ui, ¾ deel gesneden asperges en schillen toe aan bouillon en laat een uurtje op een laag pitje trekken
- Maal daarna alles met staafmixer fijn
- Giet alles door een zeef
- Kook ondertussen het ¼ deel van de aspergestukjes die je nog achter hebt gehouden 10 min in een aparte pan
- Voeg deze gekookte stukjes toe aan de gezeefde soep en voeg peper en zout toe naar wens.
Schep de soep in een kop en leuk het nog even op met bieslook, peterselie of bosui. Je glas Sorentberg Riesling erbij en genieten maar! Wil je graag meer weten over Riesling wijn? Lees dan eens deze blog.
Meer over Riesling?
Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze wijn? Kijk dan eens op Beyond the Bottle, zij gingen opzoek naar deze parel van de Moezel.
Brandend benieuwd naar meer?
- Glühwein maken? Ons beproefde receptVoor de een bagger voor de ander een delicatesse, een warme herinnering aan zon, sneeuw en gezelligheid. Glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn met extra ingrediënten als kaneel, kruidnagel, steranijs, sinaasappelschillen en suiker […]
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der ZandeEen recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder […]
Lees verder… from Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande