Aspergesoep met Sorentberg Riesling

Deze week (midden juni) alweer de laatste week dat we ze kunnen kopen! Asperges! Daarom maakten we vandaag een voorraadje soep voor in de vriezer. En… aten ervan op het terras. Soep is altijd zo’n fijn opkikker met warme temperaturen! Uiteraard namen wij ook een heerlijk wijntje erbij. De Sorentberg Riesling, net zo’n aanrader als de aspergesoep! Een mooie frisse Riesling uit Duitsland, met veel citrus tinten en een mooie uitgebalanceerde zuurgraad.


Je neemt:

  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 1/2 pakje roomboter
  • 2 uien
  • 2 bakjes asperges
  • Zout en peper


Aan de slag

  • Kook 2 liter water met de bouillonblokjes
  • Schil de asperges – bewaar de schillen
  • Snijd geschilde asperges in stukken
  • Snijd de ui
  • Smelt de boter en fruit hierin de ui

Voeg vervolgens 3/4 deel van de gesneden asperges en de schillen toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en blijf ze omscheppen.

  • Voeg dan deze  aangebakken ui, ¾ deel gesneden asperges en schillen toe aan bouillon en laat een uurtje op een laag pitje trekken
  • Maal daarna alles met staafmixer fijn
  • Giet alles door een zeef
  • Kook ondertussen het ¼ deel van de aspergestukjes  die je nog achter hebt gehouden 10 min in een aparte pan
  • Voeg deze gekookte stukjes toe aan de gezeefde soep en voeg peper en zout toe naar wens.


Schep de soep in een kop en leuk het nog even op met bieslook, peterselie of bosui. Je glas Sorentberg Riesling erbij en genieten maar! Wil je graag meer weten over Riesling wijn? Lees dan eens deze blog.

Meer over Riesling?

Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze wijn? Kijk dan eens op Beyond the Bottle, zij gingen opzoek naar deze parel van de Moezel.

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?