Asperges met witte wijn Rivaner van Hubertushof
Het witte goud, Koningin van de groente, parel van het land oftewel Asperges. Hieruit blijkt wel dat het als een bijzondere groente wordt gezien! Als we ergens van houden dan is het wel koken met de seizoenen. En de asperge is zo’n typisch seizoen gerecht. Ze is verkrijgbaar van half april tot eind juni. En ook nog eens super makkelijk klaar te maken! Het witte goud combineren we met een droge witte wijn Rivaner van Hubertushof. Een klein familiebedrijf gelegen in de Moezel. Een kruidig en pittig wijntje, zoet fruit, milde zuren in de mond. Een mooie combinatie!
Zo gebruikten wij vandaag
- 1 kilo asperges – het liefst direct vanaf de aspergeteler
- 4 eieren
- Kruidige aardappelen naar wens
- 200 gram ham
- 200 gram roomboter
- Fijn gesneden prei
Aan de slag
- Schil de asperges met dunschiller, kontje verwijderen (schillen en kontjes bewaren, maken we soepje van)
- Aardappelen schillen en koken
- Asperge opzetten in koud water met snufje zout
- Als het water kookt nog 5 minuten laten koken
- Warmtebron uit en 10 minuten laten staan met deksel op de pan
- Eieren koken hard of zacht naar wens
- Ham snijden
- Prei fijn snijden
- Boter smelten
Als alles gaar is, serveer je alles op het bord. Gesmolten boter erover gieten en afmaken met fijn gesneden prei. Wijntje erbij en genieten maar!
Wijnweetje
Hubertushof zijn ervan overtuigd dat goede wijn niets meer is dan een pure druif. Daarom rijpen zij hun druiven zo natuurlijk mogelijk, volkomen vegan dus zonder chemische en dergelijke toevoegingen.
Bij wijn denk je aan druiven en vaak doen we op basis daarvan de aanname dat wijn geschikt is voor mensen die vegetarisch en vegan eten. Deze vlieger gaat helaas lang niet altijd op.
Brandend benieuwd naar meer?
- Glühwein maken? Ons beproefde receptVoor de een bagger voor de ander een delicatesse, een warme herinnering aan zon, sneeuw en gezelligheid. Glühwein wordt gemaakt van rode of witte wijn met extra ingrediënten als kaneel, kruidnagel, steranijs, sinaasappelschillen en suiker […]
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der ZandeEen recept uit het kookboek Deb’s kokk’n van Debby van der Zande. Om precies te zijn, uit haar kerstrecepten bundel ‘Aolerwets kokk’n’. En dat kan ze. De bereidingen van Debby van der Zande zijn simpel, snel, zonder […]
Lees verder… from Runderrollade met champignonsaus en stamppot rode kool – Debby van der Zande