Asperges met Rivaner Hubertushof Woeste wijngronden

Asperges met witte wijn Rivaner van Hubertushof

Het witte goud, Koningin van de groente, parel van het land oftewel Asperges. Hieruit blijkt wel dat het als een bijzondere groente wordt gezien! Als we ergens van houden dan is het wel koken met de seizoenen. En de asperge is zo’n typisch seizoen gerecht. Ze is verkrijgbaar van half april tot eind juni. En ook nog eens super makkelijk klaar te maken! Het witte goud combineren we met een droge witte wijn Rivaner van Hubertushof. Een klein familiebedrijf gelegen in de Moezel. Een kruidig en pittig wijntje, zoet fruit, milde zuren in de mond. Een mooie combinatie!


Zo gebruikten wij vandaag

  • 1 kilo asperges – het liefst direct vanaf de aspergeteler
  • 4 eieren
  • Kruidige aardappelen naar wens
  • 200 gram ham
  • 200 gram roomboter
  • Fijn gesneden prei


Aan de slag

  • Schil de asperges met dunschiller, kontje verwijderen (schillen en kontjes bewaren, maken we soepje van)
  • Aardappelen schillen en koken
  • Asperge opzetten in koud water met snufje zout
  • Als het water kookt nog 5 minuten laten koken
  • Warmtebron uit en 10 minuten laten staan met deksel op de pan
  • Eieren koken hard of zacht naar wens
  • Ham snijden
  • Prei fijn snijden
  • Boter smelten

Als alles gaar is, serveer je alles op het bord. Gesmolten boter erover gieten en afmaken met fijn gesneden prei. Wijntje erbij en genieten maar!

Wijnweetje

Hubertushof zijn ervan overtuigd dat goede wijn niets meer is dan een pure druif. Daarom rijpen zij hun druiven zo natuurlijk mogelijk, volkomen vegan dus zonder chemische en dergelijke toevoegingen.

Bij wijn denk je aan druiven en vaak doen we op basis daarvan de aanname dat wijn geschikt is voor mensen die vegetarisch en vegan eten. Deze vlieger gaat helaas lang niet altijd op.

Lees verder



Brandend benieuwd naar meer?