Wijn karaf Woeste Wijngronden

Wijn karaf: een sieraad voor op je tafel

De wijn karaf: je ziet deze regelmatig voorbijkomen! Zowel om functioneel te gebruiken, als om je tafel aan te kleden. Het nut van een wijn karaf is om je wijn te karafferen of te decanteren. In het kort: Bij zowel karafferen als decanteren schenk je de wijn over in een karaf. Bij karafferen doe je dit om de wijn te laten ademen. Bij decanteren scheid je het laagje bezinksel onder in de fles, van de wijn. Op zoek naar een uitgebreidere toelichting op de verschillen van decanteren en karafferen? Lees dan deze blog.

Ben je opzoek naar een mooie karaf, en zie óf door de online bomen het bos niet meer, óf hou je van gemak? In deze blog hebben we onze aanraders op een rij gezet!


Een wijn karaf om de wijn te laten ademen

Een wijn karaf gebruik je om de wijn te laten ademen. Officieel genomen is het dus slim om een karaf te nemen met een brede, platte buik. Dit zorgt er namelijk voor dat de wijn over een groot oppervlak met de lucht in contact komt. Hieronder een kleine selectie van wijn karaffen met een brede, platte buik waar wij blij van worden!


Leonardo cheers decanteerkaraf: een luxe wijn karaf van 0,75 ltr, erg mooi vormgegeven. Lees meer.

Wine Breather Decanteer Karaf: een prachtige en functionele decanteer karaf! Je zet de stijlvolle karaf op zijn kop op de wijnfles en je draait ze samen 190 graden. Hoe simpel én een prachtig ontwerp van Norm Architects op je tafel. Lees meer.

Zieher Pebble decanteerkaraf: een moderne wijn karaf van loodvrij kristalglas. Aan de onderkant zitten drie ‘pebbles’. Door deze pebbles krijg je een zachte beluchting van je wijn. Mooie karaf, van een mooi merk! Lees meer.

Cactula gouden dip dye decanteer karaf Woeste Wijngronden

Cactula gouden dip dye decanteer karaf: Een erg feestelijke decanteer karaf van 1 liter. Een feestje voor op je tafel! Lees meer.

Iittala Essence Decanteer Karaf: een flinke wijn karaf van 1,9 liter. Door de vorm handig om uit te schenken in glazen én deze kan in de vaatwasser. Functioneel en mooi dus! Lees meer.

L.S.A. Aurelia Decanteer Karaf: net iets anders dan anders, deze decanteer karaf van 1,8 ltr. Lees meer.


Een wijn karaf als sieraad op je tafel!

We zijn op verder onderzoek uit gegaan, want wat er zijn er veel karaffen te verkrijgen! In allerlei vormen en maten, merken en prijsklassen. Hieronder een verdere selectie van onze aanraders:

Amadeo Decanteer Karaf: een pareltje van Riedel! Prachtig vormgegeven, een bijzondere vorm, echt een sieraad op je tafel! Gemaakt van hoogwaardig mondgeblazen kristal. Lees meer.

Schott Zwiesel decanteerkaraf 0,75 ltr: een elegante wijn karaf van een mooi merk! Lees meer.

ASA okergele karaf: waarom vanzelfsprekend gaan voor een standaard transparant glas? Deze okergele van ASA is echt een eyecatcher op je tafel! Lees meer.

Royal Leerdam wijn karaf- Woeste Wijngronden


Royal Leerdam decanteerkaraf: de Homme decanteer karaf van Royal Leerdam is een handgemaakte glazen karaf die schenkt zonder te lekken dankzij de smalle hals. Lees meer. En helemaal tof: bestel dit keramische koel-warmte element erbij. Doe de steen voor het serveren van de wijn in de vriezer of de oven, om zo de juiste temperatuur voor je wijn te bepalen. Lees meer.

Originalhome karaf: of juist deze groene van Original Home. Gemaakt van gerecyclede wijnflessen die worden opgehaald bij hotels en restaurants in Zanzibar. Allemaal uniek dus! Lees meer.

Leonardo karafset met twee wijnglazen: Bestel niet alleen een wijn karaf, maar ook twee bijpassende glazen erbij met deze set. Zowel de wijn karaf als de wijnglazen hebben een mooi elegant ontwerp. Lees meer.

Zieher Star mini: wederom een pareltje van Zieher! De ster in de wijn karaf zorgt voor een zachte beluchting. Het is wel een kleine karaf: hij heeft een inhoud van 0,7 liter maar er wordt aangeraden niet meer dan 375 ml te schenken. Lees meer.

Heb je nog andere gave wijn karaffen gezien? Stuur ons even een foto. Dan vullen wij de lijst aan. Daar worden wij blij van én anderen ook!Brandend benieuwd naar meer?