Wijn cadeau Hans Poppe Woeste Wijngronden

Een wijn cadeau geven? Vinoloog Hans Poppe adviseert!

De passie spat eraf! Bij Hans stroomt wijn door de aderen. Hans is vinoloog. Hans is anders. Hans kan uren praten over wijnen die hem persoonlijk raken. Emotioneel worden van geuren en smaken. En Hans wil de wereld mooier maken: drink goede wijn, het leven is tekort om het niet te doen.

Nadat we het geluk hadden om Hans te vragen welke wijn bij wild past, adviseert hij nu over welke wijn cadeau te geven. Luister of lees verder en laat ook bij jou dat wijn-snaartje raken door Hans! 


Een wijn cadeau: wat geef je?

Het wordt winter, het wordt herfst. De bladeren vallen, het regent buiten, het wordt koud en rillerig weer. Wel een Een wijn cadeau geven. Wat geef je iemand cadeau die wijn al lekker vindt? Pak iets goeds, iets lekkers, iets bijzonders. Een fles die indruk maakt. Niet zozeer om indruk te maken, maar wel om iemand te verrassen. Weet je het zeker? Ga dan naar een goede wijnverkoper, een wijnhandel, of iemand die in de wijn zit. Zorg dat je bij een vakman terecht komt, want dan weet je dat een leuk en bijzonder wijn cadeau geeft.


Wijn cadeau: Lugana Ca dei Frati

De eerste is een hele mooie Il Frati. Deze komt uit de kelders van de paters en dat is een hele mooie Lugana-wijn. Heel fris en heel vineus gemaakt. Deze is bijzonder lekker. Als iemand deze een keer heeft geproefd, dan ben je verkocht. Je komt er écht voor terug. Je zou deze fles natuurlijk ook leuk kunnen verpakken. Deze is verpakt met een Italiaans lintje, en ook dan heb je al een leuk verfrissend wijn cadeau waar iemand blij van wordt.

Wijn cadeau: Susumaniello

Je kan ook naar de rode wijn gaan, zoals deze Susumaniello. Een heel oud druivenras, dat nieuw leven is ingeblazen. Masca del Taco heeft deze druivensoort weer opnieuw aangeplant in Puglia. Een wijngebied in het zuiden van Italië, in de hak. Zij maken een heel mooi glas wijn. Nieuwe eikenhouten fusten én een fantastisch wijnhuis. Heel leuk om cadeau te geven én te krijgen.


Wijn cadeau: Limoncello

Soms kun je met een klein cadeau iemand ook een groot plezier doen. Denk dan eens aan een mooi klein flesje Limoncello. Limoncello is heel populair. Eigenlijk drink je dat na het diner. Klein kopje espresso, sterk kopje koffie erbij met een Limoncello voor de dames. Dat doet het fantastisch goed!

Hans & wijn: de perfecte combinatie!

“Ik kan er uren over praten. De diversiteit aan ultieme smaken. Het mooie productieproces. De emoties die de geur kan oproepen. Dat zijn de wijnen die je op Goeiewijn.nl tegenkomt en die mij persoonlijk raken. Die jou zullen verrassen. Veelal geproduceerd door kleine wijnboeren die met alle aandacht, zorg en passie hun wijnen produceren. Voor de echte wijnliefhebbers, zoals jij en ik.” Neem eens een kijkje op Goeiewijn.nl, we kunnen ze zeker aanraden!

Lees snel verder

En als je dan toch iets bijzonders wilt geven, dan kun je ook kiezen voor een mooi wijnkistje. Je kunt voor een blanco kistje kiezen, maar eentje die is beschilderd door bijvoorbeeld José Reuvekamp. Zo maak je er echt een bijzonder en blijvend cadeau van. Proosten op het leven, dat is wat we moeten doen!

Tot slot: wil je een mooie fles wijn combineren met een culi wijn cadeau? In deze blog hebben we een aantal aanraders op een rij gezet. Je doet er vast en zeker inspiratie op!


Brandend benieuwd naar meer?