Online wijnproeverij - Woeste wijngronden

Met wie online wijnproeverij jij?

Tja, daar zitten we weer met z’n allen. Zeker een week of drie zoveel mogelijk binnen blijven. Máár wel in de gezelligste tijd van het jaar! Laten we er samen wat van maken. Voor onszelf en anderen, thuis of op afstand. Bijvoorbeeld met een online wijnproeverij. Behaaglijk, zo bestelt en thuis bezorgt. Je hoeft er de deur niet voor uit. Ook leuk om cadeau te geven!


Data online wijnproeverij

 1. Amico del vino: 11 + 30 december 2021
 2. Librije: 19 december 2021
 3. Carpervinum: 11 december 2021 + 29 januari  2022
 4. Vasco: op afspraak 
 5. Wijnwinewein: op afspraak 
 6. Wijntjesmetester: op afspraak 
 7. Halfes: op afspraak
 8. Popuppoeven: met Friso op afspraak
 9. Zuster Margaux: 18 december 
 10. Wijnwijven: op afspraak
 11. Pandoras bottle
 12. Silviaitaly


Hoe werkt een online wijnproeverij?

 • Benodigd: gezellige mensen, glazen en een laptop
 • Een virtuele online wijnproeverij gen ze via platformen als: Zoom, Teams, Webex
 • Maak een keuze uit het aanbod van online wijnproeverijen
 • Selecteer een datum en nodig vrienden uit om mee te proeven, thuis of online. Alleen meedoen is ook een optie!
 • Bestel het benodigde aantal online wijnproeverij pakketten 
 • Binnen een paar dagen volgen de pakketten met wijn én instructies op je deurmat.

Hoe leuk! Gezelligheid zoomt je kamer in, lekker samen wijnen en er ook nog wat van opsteken. Om het nog makkelijker te maken hebben wij  een aantal online wijnproeverijen voor jou geselecteerd.


1. Amico del vino: italiaanse online wijnproeverij 

Bij Amico kun je op afspraak een online wijnproeverij reserveren. Dit kan al vanaf 8 personen. Ook hebben ze de komende tijd online wijnproeverijen gepland staan. Een pakket met kleine flesjes wijn en delicatessen wordt thuisbezorgd. Het beste nieuws? Deze is al vanaf 1 persoon te boeken! Digitaal d.m.v. Teams leuke mensen ontmoeten. Aan tafel met allemaal mede wijnliefhebbers uit Nederland en België. Uitleg over wijnen, achtergrondinformatie en proeven onder leiding van vinoloog en Italiëkenner Edwin van der Fluit. Wij hebben wel eens mindere avondjes “uit” gehad! Lees meer.


2. Wijn Spijs proeverij van de Librije

Wijn spijs proeverij op 19 december met niemand minder dan Thérèse Boer en sommeliers. Deze staat vast op je bucketlist! Anders zet hem er maar gauw op, want dit is once in a lifetime… Je ontvangt een gekoelde box met 7 wijnen, een biertje en wijn/spijs hapjes. Feest compleet dus! Je leert wat het verschil is tussen wijn en goede wijn. Wat wijnproeven is en het combineren van gerechten met wijn. Maar ook over wijn bewaren en hoe je wijn het beste kunt serveren. Alle ingrediënten voor een leerzame en onwijs gezellige proeverij.  En… na afloop nog een kus van Thérèse sluiten we ook niet uit! Lees meer.


3. Met Carpervinum wijnproeven uit Italië of Frankrijk

Je weet: gezellige avonden moet je zelf maken. En dat zou hiermee best wel eens kunnen lukken. Vinoloog van het jaar 2020, Ed Carper, leidt deze online proeverijen. Ga je met Ed op reis naar Italië of Frankrijk? Giro d’Italia of Tour de France? De acht flesjes wijn krijg je toegestuurd. De bijpassende gerechten bereid jezelf. Ed geeft van te voren wijn & spijs tips.  Tijdens de proeverij leer je meer over het betreffende wijnland en de gebieden waar de wijntjes vandaan komen. Verder valt er door middel van een quiz nog wat te winnen! Petje op voor deze online wijnproeverij. Of is het petje af? Lees meer.


4. VASCO online wijnproeverij voor bedrijven, vrienden of teamuitjes

Leer met de dames van Vasco proeven als een pro! Ook met minder wijnkennis en ervaring kun je meedoen. Samen met hen bepaal je welke wijnen je wil proeven. Ook de datum en het tijdstip gaan in overleg. Deze online wijnproeverij kan eventueel nog worden aangevuld met Portugese hapjes. Jouw wensen staan centraal! Zij maken graag een passende offerte voor je. En last but not least: je houdt er ook nog een handig boekje aan over om te bewaren. Handig als naslagwerk! Lees meer.

Tip van flip: bestel een proefbox

Als alternatief voor een online wijnproeverij, kun je ook zelf een proefbox bestellen. Prik een datum die jouw uitkomt en nodig vrienden uit! Gebruik eventueel de Vivino app voor meer uitleg bij de wijnen. Leerzaam en gegarandeerd een gezellig avondje! Onze tip: bekijk eens de proefboxen van Grapedistrict.

5. Wijnwinewein – Online wijnproeverij voor de thuisblijvers 

Goed nieuws dus voor velen van ons! En deze is ook op bestelling. Misschien niet onbelangrijk: per 4 personen een korting van 5 euro Cashback. Zorg jij dat je vrienden, collega’s of familie via Zoom zijn ingelogd op de gekozen datum? Dan zorgt Wijnwinewein voor de rest. Met drie wijnen, een aromawiel, proefformulier en 1 uur begeleiding maken ze er een dolle boel van. Vooraf maken ze een whatsapp groep aan met alle aangemelde wijnproevers. Tijdens het online wijnproeven gaan jullie zelf actief aan de slag met kijken, ruiken, walsen & proeven. De verwachting is dat het tot in de kleine uurtjes online doorgaat… Lees meer.

6. Vrienden online wijnproeverij van Wijntjes met Esther

In normale tijden komt Esther met haar wijnproeverijen naar je toe. Nu organiseert ze ze op afstand. De vrienden proeverij, een korte meeting met Esther van +/- 30 minuten, afhankelijk van de groepsgrootte. Het aantal personen maakt haar niets uit, Esther kan het handelen! Tijdens de proeverij verbindt ze alle wijnproevers met elkaar. Neem contact op, stem de datum af en je krijgt 2 wijntjes per persoon toegestuurd. En wat dacht je van extra feestelijk starten met een bubbeltje? Esther maakt het mogelijk. Lees meer.

7. Halfes – kleine flesjes online wijnproeverij

Bij Halfes doen ze het anders. Als eerste, de naam zegt het al, halve flessen oftewel kleine flesjes wijn. Verder maak je hier een afspraak voor een online proeverij. Top idee voor de vrijdagmiddagborrel! Halfes hanteert geen standaard selectie. Telefonisch bespreek je wat de wensen zijn. Ieder krijgt een eigen pakket van zes kleine flesjes wijn toegestuurd. Proefpakket met alcoholvrije wijn? Borrelplank erbij? Geen probleem, roept u maar. Vegetarisch, vegan? U vraagt, zij draaien. Let maar op: zelfs de Bob wil deze avond niet vroeg naar huis! Lees meer.    

8. Popupproeven met Friso

Friso tourt vaak samen met Anouk en zijn kipcaravan door de wijnstreken van Europa. Altijd op zoek naar nieuwe wijnpareltjes en ideeën! Thuis houdt het paar zich namelijk bezig met, hoe leuk, popup proeverijen. En daar hoort in deze barre tijden natuurlijk ook de popup online wijnproeverij bij! Al bij 6 deelnemers laten zij de kipcaravan even rusten. Wat krijg je hier thuisgestuurd? Een zorgvuldig samengestelde selectie van unieke wijnen uit Les Cévennes. Gelardeerd met allemaal leuke en interessante wetenswaardigheden over de streek en wijnboeren. En wat het extra extra leuk maakt: inclusief kortingsbon van € 20,- te besteden in de Pop-Up Shop. Lees meer.  

9. Met zuster Margaux online wijnproeven

Moderne tijden! Je kunt nu op online date met Zuster Margaux. Zaterdag 18 december gaat ze het weer doen. Een blindproeverij met 5 kleine flesjes wijn. En daarbij serveert ze spaanse hapjes. Met 2 personen kun je al aanhaken bij haar online wijnproeverij. De dag zelf stuurt ze een link. Misschien heel klein jammertje; alleen afhalen, bezorgen niet mogelijk. Maar dan kun je wel gelijk de unieke locatie bezoeken, wijnbar Zuster Margeux is namelijk gelegen in het stadsklooster Marienhof in Amersfoort. Zeker ook door de wisselende kunstcollectie een bezoekje waard. En tot slot  wat de online wijnproeverij betreft: Zuster Margeux zou Zuster Margeux niet zijn, ze doet het ook alcoholvrij! Lees meer.  

10. Wijnwijven do-it-yourself online wijnproeverij

Jaaa, deze meisjes zijn niet voor één gat te vangen. Nu ze niet meer voor grote groepen live op locatie wijnproeverijen kunnen geven, dan maar voor kleine groepjes online. Zij bieden de “do it yourself’” proefboxen aan. Naar smaak kun je een box samenstellen, al vanaf 3 wijntjes. Daarbij krijg je online en/of op papier uitgebreid uitleg van de proeftechniek en de wijnen. Altijd inclusief aromawiel en proefformulieren. Bel de buurvrouwen en ga gezellig samen wijnwijven… Lees meer.  

11. Pandoras bottle online wijnproeverij

De naam klinkt als tovenarij, en dat is het bijna ook. Online wijn proeven met Pandora’s kan van 6 tot 250 beeldschermen tegelijk! Geen account of download nodig om mee te doen. Zowel voor beginners als gevorderden. Nederlands of Engels gesproken. Wil je blind proeven? Ook dat kan. En als je wilt, knopen ze er ook nog een quiz aan vast. Snel boeken, dan weet je binnenkort wie van je collega’s de beste wijnproever is. En wie de volgende keer de wijnkaart in de handen krijgt gedrukt… Lees meer.  

12. Met Silviaitaly op virtuele wijnreis door de toscane

De wijnwereld gaat over passie, geschiedenis, cultuur en food pairing. Silvia staat er middenin. En wel in het mooie italiaanse wijn dorpje Montepulciano. Van daaruit deelt zij deze online wijnproeverij met jou. Ze neemt je mee door het Toscaanse landschap en de Piazza Grande, het mooiste plein van Italië. Het dorpje Montepulciano, het wijnhuis en de wijnoogst. Verder vertelt zij over en proef jij van deze bijzondere Sangiovese wijn! Nu nog een beetje zon. Snel kijken. Alvast A presto! Lees meer.  

Brandend benieuwd naar meer?

 • Champagne coupe: geliefd en vervloekt
  De champagne coupe: geliefd en vervloekt tegelijkertijd. Waarom eigenlijk? Kort samengevat is de champagne coupe geliefd omdat het lange tijd de reputatie heeft gehad van het meest geschikte glas om champagne uit te drinken. Én het is gewoon een erg […]

  Lees verder…

 • Hoe wordt champagne gemaakt?
  Hoe wordt champagne gemaakt en hoe ontstaan de bubbels eigenlijk in champagne? Kort samengevat ontstaan de bubbels doordat de maker extra suiker toevoegt aan de wij zodra deze in de fles zit. Hierdoor gaat de wijn opnieuw gisten waardoor er […]

  Lees verder…

 • Champagne: de bubbels der bubbels
  Champagne: er is zoveel over te lezen, leren en luisteren over deze mousserende wijn! We kennen allemaal de bruisende champagne, maar wist je ook dat bubbels in de wijn vroeger een foutje waren? Of weet je hoe de bubbeltjes eigenlijk […]

  Lees verder…