
Burrata en geroosterde druiven (SIMPEL Ottolenghi) met Albarino wijn
Soms zie je receptjes die je gewoon moét proberen! Dit was er ook zo een. Burrata met geroosterde druiven en basilicum. Het komt uit een kookboek die we al enkele jaren in huis hebben, maar té weinig gebruiken, genaamd SIMPEL van Ottolenghi. Ottolenghi is een beroemde kok met Italiaans/Duitse ouders. Hij groeide op in Israel, volgde zijn koksopleiding in Frankrijk en werkte vervolgens in Amsterdam en Londen. Reken dus maar dat daar lekkere receptjes uit het pannetje rollen! Wij drinken hier een Albarino wijntje bij van De Wijnkamer Holten. Veiga da Princesa van Rias Baixas.
En SIMPEL dus men neme:
- 320 gram blauwe druiven zonder pit
- 2 eetlepels Valdespino azijn (ik meng azijn met Sherry)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel donkerebruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel venkelzaad roosteren
- 3 bollen burrata of buffelmozzarella
- Verse basilicum
- Zeezoutvlokken en zwarte peper
Aan de slag
- Meng azijn, olie, knoflook, suiker, venkel, beetje zout en peper
- Marineer hier de druifjes in (lekker een paar uur van te voren)
- Rijg de druiven aan de spiesen
- Bewaar de marinade
- Zet een grillpan op hoog vuur, zet ramen en deuren open… Bak de druiven 3 minuten en draai deze geregeld.
- Leg de spiesen en burrata op de schaal en schep de overgebleven marinade hierover. Garneer met basilicum.
Wij aten hier gegrilde sardientjes bij. Albarino wijntje erbij en smullen maar! Wij hoorden voor het eerst over deze Albarino wijn in het interview GEVAT met Renate Mols van de Wijnkamer Holten. Aanrader!


Wijnweetje
Heb je je wel eens afgevraagd hoe de verschillen tussen droge witte wijn en zoete witte wijn ontstaan? Het heeft veel maken met het gistingsproces waarin suikers worden omgezet in alcohol. Benieuwd naar het hele verhaal?
Brandend benieuwd naar meer?
- Tomatensoep met rode wijnazijnDe dagen worden korter en het weer wordt onstuimig. Tijd voor soep, en dit keer tomatensoep! Met daarin toegevoegd rode wijnazijn. Waarom rode wijnazijn bij in je soep? Omdat het een heerlijk zuurtje toevoegt aan […]
- Aspergesoep met Sorentberg RieslingDeze week (midden juni) alweer de laatste week dat we ze kunnen kopen! Asperges! Daarom maakten we vandaag een voorraadje soep voor in de vriezer. En… aten ervan op het terras. Soep is altijd zo’n […]
- Verse pasta met varkenshaas, salade én Viognier – Debby van der ZandeNet als half Nederland volgen wij ook de kookvideo’s van Debby van der Zande uit Oldenzaal. Debby is zoals ze zelf zegt een huis-, tuin- en keukenkoker. Simpel en gezond. In haar keuken staat alleen […]
Lees verder… from Verse pasta met varkenshaas, salade én Viognier – Debby van der Zande