Wijnfestivals 2022 Woeste Wijngronden

Wijnfestivals 2022: deze mag je niet missen

We kunnen niet wachten totdat het wijnfestival seizoen weer van start gaat! Daarom in deze blog alvast een overzicht van de wijnfestivals 2022. Check van te voren wel altijd goed de website van het festival want door corona worden ze helaas regelmatig uitgesteld. In dit overzicht nemen we daarom ook een aantal wijnfestivals mee die nog niet zijn ingepland, maar zeker de moeite waard zijn om te volgen!


De wijnfestivals op een rij

Liever opzoek naar een festival over de grens? Die zijn er ook meer dan genoeg! Denk bijvoorbeeld aan het Bordeaux Wine Festival, Rheingau Wijnfestival in Wiesbaden Duitsland en het Wijnfestival Mainz in Duitsland. 


Amsterdam Wine festival – 21 t/m 24 april 2022

Amsterdam Wine festival is een driedaags food en wine festival voor de wijnliefhebbers. Meer dan 5000m2 in de Westergasfabriek aan wijnbeleving! Gecombineerd met workshops, topchefs en wijnmakers uit verschillende landen. Dit is er eentje die je niet mag missen! Lees meer. of laat je alvast overtuigen door onderstaand filmpje.


Wijnfestival SOIF – 3 en 4 april 2022

Gek op natuurwijnen? Ga dan naar hét natuurwijnfestival van Nederland. Verdere informatie zoals locatie volgt nog. Houd ze dus in de gaten! Lees meer.


Bacchus wijnfestival – 3 t/m 5 juni en 10 t/m 12 juni

Twee weekenden lang genieten in het Amsterdamse Bos, van meer dan 300 verschillende wijnen uit allerlei streken. Gepresenteerd door de Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers en gecombineerd met heerlijke gerechten en prachtige verhalen. Én ze maken het af met een aantal DJ’s als sfeermakers. Lees meer.


Wijnfestival Chateau voor Buren – 28 augustus 2022

Op zoek naar een wijnfestival in een andere streek? Ga dan naar Buren voor het wijnfestival van Chateau voor Buren. Op een prachtig chateau, kun je mooie wijnen proeven. Lees meer.


Dé Utrechtse Vrijmibo – 15 oktober

De officiële pre party van de Nacht van de wijn! In Utrecht dus. Ze zorgen voor smaakvertier, en hebben een fijne selectie aan DJ’s. Lastig om stil te blijven staan, een goed begin van het weekend dus! Lees meer.


De nacht van de wijn – 28 en 29 oktober 2022

Tijdens de Nacht van de Wijn in Utrecht, dompel je je onder in de wereld van wijnen. Op zoek naar iets extra’s? Schrijf je in voor de masterclass voor de liefhebbers en levensgenieters, gecombineerd met een exclusieve lunch. Meesterkok Jeroen Robberegt ontwerpt de smaakvolle gerechten! Lees meer.


Wijnfestival Groningen

Voor 2022 nog niet gepland, maar wel een mooie om in de gaten te houden in het Noorden van Nederland. Geniet jij samen met honderden andere wijnliefhebbers van smakelijke hapjes gecombineerd met heerlijke wijnen? Lees meer.


De tour van het Wijn Festijn

Het Wijn Festijn reist heel nederland door om unieke locaties om te toveren tot gezellige wijnfestivals. Van Zwolle, tot Leiden en Nijmegen! Bourgondisch genieten met heerlijke kaasplankjes, culinaire gerechten en heerlijke wijnen. Houd de website of socials in de gaten voor een actuele agenda!


Wijnfestival Vinhalla – Amsterdam

In 2021 hebben we zelf Vinhalla bezocht in de Kromhouthallen in Amsterdam! Super tof was dit! Een wijn festival georganiseerd door Grapedistrict, omdat ze 15 jaar bestaan. Ze wilden geen proeverij, eens iets anders en dus een écht wijn festival. Op een toffe locatie, hemelse wijnen! Van champagne en oesterbar, tot een silent disco: voor iedere wijnliefhebber wat wils. In 2022 nogmaals? Dat is nog de vraag! Maar wel de moeite waard om te volgen. Lees meer.


Wijnfestival Kannen en kruiken – Amersfoort

De data in 2022 is nog niet bekend, maar te leuk om niet te noemen! Op dit festival mengen de wijnliefhebbers zich met de vaderlandse microbrouwerijen. Sommeliers reizen af en vertellen verrassende verhalen over heerlijke wijnen. Houd ze in de gaten! Lees meer.


Wijnfestival Druif – Hilversum

Hét evenement waar de wijndruif centraal staat! Op mooie locaties waar specialisten je smaakpapillen flink verwennen. Lees meer.


Fête du champagne & vins – Rembrandtpark Amsterdam

Een Frans feestje in het Rembrandtpark in Amsterdam: dat klinkt ons goed! De lekkerste champagnes en wijnen, sabreren en een potje petanque. De editie in 2022 staat niet gepland, dus houd ze in de gaten. Joie de vivre! Lees meer.

Missen we er nog een aantal? Laat het ons dan weten! Dan vullen we de lijst aan. Leuk voor óns en voor anderen!


Brandend benieuwd naar meer?

 • Het verhaal van de wijnstok
  Het verhaal van jouw glaasje wijn begint natuurlijk in de wijngaard en de wijnstok waaraan de druif groeit. En wat blijkt: de druiven groeien niet zomaar. Het vergt jaarrond werk en een flinke dosis passie […]

  Lees verder…

 • Hoe bewaar ik mijn restje wijn?
  We kennen het allemaal… een gezellige avond, vrienden over de vloer en er gaat nog een laatste fles open. Maar die laatste fles gaat niet helemaal leeg. Weggooien is zonde, maar hoe bewaren we deze […]

  Lees verder…

 • Sancerre wijn: één van de parels van Loire
  Een pareltje van een wijn, tenminste dat is onze mening. Fris, strak en elegant. Dé kwaliteitswijn van de Sauvignon Blanc druif. Het geheim van Sancerre wijn? Het koele klimaat in combinatie met de kalkrijke bodem. […]

  Lees verder…